Voordelig weg met een last minute vakantie


Voordelig weg met een last minute vakantie

Als u geen zin heeft om lang te moeten wachten voordat u op vakantie kunt gaan maar weg wilt wanneer dat u uitkomt, dan is een last minute de ideale oplossing. Een groot voordeel van het boeken van een last minute is dat deze vakanties vaak ook nog een stuk voordeliger zijn.

Wat is een last minute vakantie

Met last minute wordt het volgende bedoeld: het op het laatste moment regelen van bepaalde zaken. Het klinkt misschien wat stresserig en ongezellig en waar blijft nu de voorpret van de vakantie? Voor veel mensen wegen de paar kleine nadelen, voor zover we van nadelen kunnen spreken, niet meer op tegen de voordelen die een last minute vakantie heeft. Een last minute vakantie is in de meeste gevallen namelijk heel voordelig.

Vergelijk de goedkoopste last minute vakanties

Waarom is een last minute voordelig?

Last minute vakanties moet u zien als een soort uitverkoop. Het restant van de collectie moet aan het eind van het seizoen nog de deur uit. Als stoelen in vliegtuigen niet zijn verkocht of hotelkamers leeg zijn, dan kost dit de reisorganisatie net zoveel geld als wanneer alles wel verkocht zou zijn. Om toch nog een beetje winst te kunnen maken, bieden reisorganisaties de vakanties aan met mooie kortingen. Daar kunt u dus flink van profiteren.

Is een last minute wel echt last minute?

Denk bij een last minute niet dat u maar een uurtje de tijd heeft om uw bagage te pakken. Normaal gesproken verstaan reisaanbieders onder een last minute een vakantie die wordt geboekt binnen zes weken voordat u vertrekt. Er zijn echter ook reisaanbieders die vanuit commercieel oogpunt deze termijn wat oprekken. Vergelijk de prijs dus altijd met de gewone prijs.

Heeft een last minute ook nadelen?

Het nadeel van een last minute is het feit dat u minder keuze heeft, want de gewone vakanties zijn immers al verkocht. Als u kinderen heeft en gebonden bent aan de schoolvakanties, dan is vroegboeken een veiliger optie. Als u niet gebonden bent aan een bepaalde periode en het u niet zoveel uitmaakt naar welke bestemming u gaat, dan maakt dit natuurlijk niets uit.

Naar welke bestemming kan ik last minute op vakantie gaan?

Vroeger waren de last minutes nog meer bestemmingsgebonden, maar tegenwoordig is het aanbod niet meer beperkt tot alleen Griekenland, Spanje of Turkije. Zo kunt u o.a. ook last minutes boeken naar verre bestemmingen. Denk o.a. aan de Dominicaanse Republiek, Mexico, Aruba, Bonaire, Thailand en nog veel meer landen.

De mooiste tropische eilanden voor een last minute vakantie

Update: dinsdag, 2 mei 2017
Sjoerd Jan
2009
Gepubliceerd op vrijdag, 14 december 2012

Reviews Voordelig weg met een last minute vakantie

(0 beoordelingen)