Hoe bescherm ik het beste tegen de zon?


Hoe bescherm ik het beste tegen de zon?

Hoe meer zon en hoe veller de zonnestralen, hoe meer uw huid en ogen bescherming nodig heeft tegen uv-straling. Daarom is het erg belangrijk om uzelf goed te beschermen.

Bescherming tegen uv-stralen

Draag een hoofddeksel en bescherm uw huid door regelmatig insmeren met zonnebrandcrème. De factor welke u nodig heeft is afhankelijk van uw huidtype. In landen zoals Egypte en Turkije kan de zon extreem vel zijn. Draag in zulke gevallen beschermende kleding. Dus lichte kleding met lange mouwen.

De vier verschillende huidtypen

Er bestaan 4 soorten huidtypen. Om deze reden zijn er ook maar 4 verschillende soorten zonnebrandcrème. De factor aanduiding is dus enigszins misleidend. De regel is echter duidelijk! 

Uw huidtypeOmschrijvingZonnebrand factor
Jonge huid Kinderen tot 16 jaar  30
Huidtype 1 Zeer lichte huid, verbrandt snel, bruint nooit 30
Huidtype 2 Lichte huid, verbrandt vrij snel, bruint langzaam 15-20
Huidtype 3 Lichte huid, verbrandt niet snel, bruint gemakkelijk 10-15
Huidtype 4 Getinte huid, verbrandt vrijwel niet, bruint snel 5-10

 

Insmeren met zonnebrandcrème

De crème zal na ongeveer 30 minuten optimaal haar werk doen. Tot die tijd is contact met water en zon afgeraden. De crème is na enkele uren weer redelijk in werking afgenomen. Smeer uzelf dus meerdere malen per dag in. Een huidtype 2 zal zonder crème na ongeveer 20 minuten in de middag zon al verbranden. Teveel uv-straling is schadelijk voor uw huid en tast het DNA aan.

De juiste zonnebril

Draag een zonnebril met een goed uv-filter. Het dragen van een zonnebril zonder uv-filter is schadelijker dan geen zonnebril dragen. Dit komt omdat uw ogen met zonnebril wijder open staan en dus meer schadelijke uv-stralen binnen laten.

Update: donderdag, 15 juni 2017
Emiel
1847
Gepubliceerd op zondag, 16 maart 2014

Reviews Hoe bescherm ik het beste tegen de zon?

(0 beoordelingen)