In welke landen kan ik betalen met de Euro?


In welke landen kan ik betalen met de Euro?

Met de Euro betalen in Frankrijk, Italie, Spanje, Portugal, Griekenland, Cyprus, Turkije en Kroatie! In de Europese unie en het invoeren van de gezamenlijke munteenheid de Euro, kunt u als vakantieganger tegenwoordig in vele landen met uw eigen "Nederlandse geld" betalen. Let wel, dat niet alle Europese unie landen de Euro hebben ingevoerd. Bijvoorbeeld Zweden, Polen, Tsjechie en Kroatie zijn momenteel nog bezig om aan de regels te voldoen voor overschakeling naar de Euro munt. Landen als Engeland en Denemarken hebben zichzelf uitgesloten van invoering van de Euro munteenheid.

Eurolanden

Op vakantie betalen met de Euro 

U kunt in de volgende Europese landen betalen met de Euro: Spanje, Portugal, Cyprus, Malta, Italie, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Oostenrijk, Estonia, Finland, Luxemburg, Slovakije, Slovenie en uiteraard Belgie. In al deze landen wordt net als in Nederland de Euro als munteenheid gevoerd. U hoeft dus niets om te rekenen of een andere valuta uit de geldautomaat te pinnen. U kunt eenvoudig in elke winkel, restaurant of bar met "uw eigen Euro" betalen.

Betalen met de Euro in niet Eurolanden

Naast de Europese landen waar net als in Nederland met de Euro wordt betaald, zijn er ook niet-Euro-landen waar u kunt betalen met de Euro. Landen als Turkije, Bulgarije en Kroatie zijn gek op de Euro. Ook in Marokko en Egypte is de Euro welkom. Zij hebben vaak liever dat u met de Euro betaald dan met hun eigen valuta. Let wel dat u altijd duurder uit bent. De wisselkoers wordt uiteraard in het voordeel van de winkelier of uitbater berekend.

Met de Euro betalen in Turkije

In de zomer van 2016 wordt in Turkije een omrekenfactor van 3 gebruikt. Een rekening van 120 Turkse Lira kunt u dus tevens betalen met 40 Euro. Wij hebben een test gedaan en deze rekening betaald met onze bankpas (ING). Voor deze nota van 120 Lira is ca. 35 Euro van onze bankrekening afgeschreven. Als vuistregel zou u dus kunnen hanteren dat met de Euro betalen in Turkije zo'n 15% duurder is dan met uw bankpas.

Update: donderdag, 23 juni 2016
Emiel
3053
Gepubliceerd op donderdag, 23 juni 2016

Reviews In welke landen kan ik betalen met de Euro?

(0 beoordelingen)