Op vakantie met het vliegtuig


Op vakantie met het vliegtuig

Een goedkope vliegvakantie naar zonbestemmingen als Zuid-Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Turkije is erg populair. Omdat u meestal een pakketreis boekt is een vakantie met het vliegtuig vaak ook nog eens goedkoper dan met de auto. En u zit binnen enkele uren al aan de Franse- of Spaanse kust.

Heeft u even genoeg van vakantiehuisjes in Nederland of een vakantie net over de grens? Bent u die lange zit in de auto en uren lang in de file staan even zat? Bent u zelfs wel eens achter het stuur in slaap gevallen of met pech langs de weg komen te staan? Een vakantie met het vliegtuig bespaart u tijd, zorgen en extra planning. Maar het grootste voordeel is dat u vaak frisser en fitter aankomt op uw bestemming en dus direct van uw vakantie kunt genieten! Omdat u zelf geen verantwoordelijke taak achter het stuur meer heeft, begint uw vakantie eigenlijk al op de luchthaven van vertrek.

Vliegvakanties naar zonnige bestemmingen

Alle populaire touroperators bieden u de mogelijkheid om pakketreizen te boeken inclusief vlucht en transfer. Bekijk en vergelijk alle reisaanbieders via een handig overzicht op onze website. De meeste populaire en goedkoopste reisaanbieders van het moment zijn:

10 Tips voor de meest comfortabele vliegvakantie

 1. Beenruimte en zitplaats voorkeur in het vliegtuig

  Na het boeken van uw reis, meestal bij het online inchecken, kunt u zelf een zitplaats kiezen. Wanneer u wat langer bent, kunt u zich zo bijvoorbeeld verzekeren van voldoende beenruimte. Of misschien zit u het liefst voorin of bij het raam. Tip: Wanneer u uw stoel reserveert vóórdat u online incheckt, moet u bijbetalen voor uw stoelkeuze. Bij het online inchecken wordt u een stoel toegewezen, deze kunt u echter vaak achteraf nog gratis wijzigen. Zoals bij Transavia en Corendon. Dit bespaart u weer ruim 5 euro per persoon.

 2. Personaliseer uw bagage

  Niets is zo vervelend als na uw vlucht uw bagage niet te kunnen vinden. Veel tassen en koffers lijken op elkaar. Om uw bagage gemakkelijker vindbaar te maken of zelfs te voorkomen dat iemand anders er met uw bagage van door gaat, kunt u deze meer persoonlijk maken. Stickers of een patch, een extra riem er omheen, of misschien wilt u er een kunstwerk van maken. Wees creatief.

 3. Kleed u comfortabel voor de reis

  In Nederland kan het redelijk fris zijn vergeleken bij uw vakantiebestemming en wellicht moet u nog enige tijd in een transfer tussen luchthaven en uw accommodatie doorbrengen, waar het heel warm kan zijn. Kleed u gemakkelijk en luchtig, maar neem een warm vest mee, voor wanneer de airconditioning te koud wordt.

 4. Houd uw kinderen zoet en tevreden

  Neem iets kleins te eten mee. Het eten aan boord kan op zich laten wachten. Zeker wanneer u met kinderen reist is het verstandig iets gemakkelijks te eten mee te nemen.

 5. Plan korte activiteiten voor uw kinderen

  Wanneer u met jonge kinderen reist, zit de kans er in dat zij zich zullen vervelen tijdens de vlucht. Door hen bezig te houden met spelletjes, een boekje, iets te eten, blijven ze rustig tijdens de vlucht zullen zij en uzelf zich vermaken tijdens de de vliegreis.

 6. Eigen entertainment aan boord van het vliegtuig

  Zeker bij langere vluchten, zoals naar Egypte of de Canarische eilanden, is het prettig om tijdens de reis iets te kunnen doen. Bij reizen binnen Europa of het overige Middellandse zee gebied worden geen films getoond. Een boek, tijdschrift, krant, muziek, speelfilm, tv-serie of spelletjes op uw telefoon of tablet maken uw reis aanzienlijk "korter".

 7. Hoever van te voren moet ik op de luchthaven zijn?

  Niemand houdt er van lang te moeten wachten op de luchthaven, maar u wilt zich ook niet moeten haasten om uw vlucht niet te missen. Controleer op tijd uw vertrektijden en zorg dat u comfortabel op tijd op de luchthaven arriveert. Mocht u onverwacht onderweg naar de luchthaven vertragingen tegenkomen, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Als u wat vroeger op de luchthaven aankomt staat u bijvoorbeeld ook vooraan in de rij voor het inchecken van uw koffers. De richtlijn is dat u 2 uur voor vertrek op de luchthaven bent. Eerder heeft vaak geen zin, gezien de incheckbalies dan nog gesloten zijn. Maar houdt rekening met mogelijke files onderweg!

 8. Strek uw benen tijdens uw vlucht

  Zeker bij lange vluchten is het mogelijk dat u last van uw benen of uw rug krijgt. Maak van de gelegenheid gebruik om af en toe door het gangpad te wandelen. Dit stimuleert de bloedsomloop en houdt de spieren soepel.

 9. Even slapen tijdens uw vliegreis

  Wanneer u door verschillende tijdzones reist, kunt u last krijgen van Jetlag. Door al enige tijd voor uw vakantie uw slaap ritme aan te passen kunt u dit voorkomen. U hoeft niet tijdens uw vlucht wakker te blijven om de effecten van jetlag te voorkomen. Wanneer u slaapt tijdens uw vlucht, bent u na de landing fris en klaar voor de rest van uw vakantie.

 10. Geen wachttijden op het vliegveld wanneer u alleen of samen reist

  Heeft u geen kinderen en reist u alleen of met uw partner? U kunt dan overwegen om geen ruimbagage mee te nemen. U heeft op de meeste zonbestemmingen weinig kleding nodig en alleen aan slippers genoeg. Handbagage mag vaak tot 10 kg wegen (echter wordt dit praktisch nooit gecontroleerd). Op deze manier hoeft u niet bij te betalen voor ruimbagage en hoeft u niet meer in de rij te staan op de luchthaven. Zeker bij terugkomst op een luchthaven als Schiphol scheelt dit u al snel een uur wachten bij de bagageband.
  Let op: Wanneer u geen ruimbagage heeft en u de dag voor vertrek online incheckt, moet u nog wel uw paspoort laten inscannen bij een balie van de luchtvaartmaatschappij. Dit kan bij de koffer-incheck-balie of aan de balie bij het boarden van het vliegtuig.

 • Ontvang korting op vliegtickets bij 1Korting.com
 • Online visum Turkije bij visumturkijedirect.nl
Update: donderdag, 26 juli 2018
Willem
842
Gepubliceerd op maandag, 6 juni 2016

Reviews Op vakantie met het vliegtuig

(0 beoordelingen)