Zijn souveniers nog authentiek?


Zijn souveniers nog authentiek?

Op alle vakantiebestemmingen is toerisme een belangrijk onderdeel van het bestaan van de lokale bevolking. Een commerciële noodzaak dus. Op veel plaatsen zijn souvenirs dan ook machinaal gemaakt in landen zoals China en India. Het is dus vaak niet meer handgemaakt in de regio. Dit wil niet zeggen dat u het niet moet kopen, maar weet wat u koopt en houdt daarin rekening met de prijs.

De enige echte vakantie souvenirs

Kopen is handelen, handelen is afdingen

Handelaren op markten en ook in winkels in de Arabische landen zullen u eerst een absurde prijs vragen voor een product. Het is niet ongewoon dat u slechts 25% van de vraagprijs betaald. Dus altijd afdingen en anders gewoon weg lopen. Maar behandel een ieder met respect. Deze handelaren zijn in het dagelijks leven natuurlijk ook nog gewoon mens.

Toeristische gebieden in Azië en de Antillen trekken ook steeds meer bevolking aan uit de omgeving. In het drukke Kuta op Bali is bijvoorbeeld de meeste handel al overgenomen door bevolking uit Java en andere Indonesische gebieden. Hier zal men de vraagprijs bepalen op waar u vandaan komt of in welk hotel u verblijft. Wat soms resulteert in prizen welke gelijk zijn aan de Hollandse winkels. Weet wat u koopt en weet dat ook in deze vakantiegebieden het niet raar is om met ruim de helft af te dingen. Dit geldt ook voor diensten welke worden aangeboden op bijvoorbeeld het strand. Zoals massages of een tijdelijke tatoo (lichaamsbeschildering).

Zeg NEE tegen kinderarbeid

In sommige landen krijgt u ook te maken met bedelaars. Dit zijn vooral kleine kinderen. Deze kinderen worden door hun ouders van school gehouden om op straat geld te verdienen. Ze verdienen dan ook meer dan hun ouders. Het algemeen advies is om deze kinderen niets te geven. Op deze manier moeten ze uiteindelijk wel gewoon weer naar school. Wilt u lokale bevolking graag helpen, dan kunt u bijvoorbeeld op straat dingen van hen kopen.

Update: woensdag, 25 maart 2015
Emiel
1503
Gepubliceerd op zondag, 16 maart 2014

Reviews Zijn souveniers nog authentiek?

(0 beoordelingen)