Wat zijn de regels en wetten in het buitenland?


Wat zijn de regels en wetten in het buitenland?

Voor elke bestemming gelden soortgelijke gedragsregels, verkeersregels en wetten als u gewend bent in Nederland. Houd u er wel rekening mee dat politie in het buitenland behoorlijk harder op kan treden dan in Nederland. Ook zijn de straffen in het buitenland verre van mild en is een gevangenis geen alternatief voor een goedkoop hotel.

Regels en de handhaving daarvan

Tolerantie in Islamitische landen

Er is veelal, vooral in Islamitische landen, geen tolerantie voor drugs gebruik en weinig tolerantie voor (overmatig) alcohol gebruik. In de meeste landen is openbare dronkenschap verboden. Als u zich netjes gedraagt met respect voor uw medemens en de lokale bevolking, is er voor u niets aan de hand.

TIP: Controleer of u een verklaring van uw huisarts of apotheek nodig heeft voor de medicijnen welke u meeneemt naar het buitenland!

De verkeersregels in het buitenland

Hoewel verkeersregels vaak overeenkomen per land, is signalering nog wel eens onduidelijk. Let goed op de borden. Schaf een vakantie vertaal boekje aan om zo signalering ook te kunnen begrijpen. Let ook op wat de inwoners zelf doen. Als iedereen links rijdt, moet u dat wellicht ook doen. Draag op een scooter altijd een helm, ook al lijkt de lokale bevolking daar weinig gebruik van te maken. In veel toeristische gebieden zal de politie geen moeite hebben met het bekeuren van de onwetende toerist.

Update: maandag, 23 maart 2015
Emiel
1469
Gepubliceerd op zaterdag, 15 maart 2014

Reviews Wat zijn de regels en wetten in het buitenland?

(0 beoordelingen)